Kinološko društvo Duplica

 info@kd-duplica.net
 info@kd-duplica.net

O Kinološkem društvu Duplica

O Kinološkem društvu Duplica

Kinološko društvo Duplica je bilo ustanovljeno leta 2000. Pokriva ga velik poligon, ki je obdan in skrit z drevesi, ter manjšim ribnikom v katerem domuje račja družina občasno pa se v njem namočijo tudi aktivni pasji plavalci (predvsem, da ohladijo svoje, od vročine pregrete, kožuhe).

Lokacija je zelo mirna, idilična in odmaknjena stran od mestnega vrveža. Prav zato je privlačna tako za naše vodnike kot njihove kosmatince, ki se lahko prosto gibajo in preganjajo po poligonu. Žal so cestno podjetje in gradbinci v letu 2009 posegli v infrastrukturo KD Duplice in zaradi povezovalne ceste (med Duplico in kamniško obvoznico) del poligona spremenili v gradbišče, vendar bomo poskrbeli in uredili tako, da bomo zopet pridobili nazaj svoj mir in zeleno idilo.

KD Duplica trenutno upravljajo trije inštruktorji. Dve inštruktorici skrbita za pasjo (pre)vzgojo, en inštruktor pa vodi agilitaško skupino in bodoče tekmovalce. V samem društvu aktivno sodeluje še mnogo članov, ki prav tako skrbijo, da stvari potekajo nemoteno in pomagajo pri ustvarjanju prijetnega vzdušja.

Prav zaradi naše zagnanosti in želje po čimboljšem delu smo leta 2009 priredili prvo agility in frizby tekmo 4fun. Nad prisotnostjo tekmovalcev in samim potekom prireditve smo bili več kot zadovoljni in zato se v prihodnosti nadejamo in težimo k ponovitvi.

Vsako leto se v društvo učlani veliko starih in novih tečajnikov, ki si želijo pridobiti čim več praktičnega znanja. Prav zato je poslanstvo kinološkega društva Duplica kvalitetno delo, ki temelji na pozitvni motivaciji in uporabi sodobnih metod, ki jih uporabljajo le pravi ljubitelji in voditelji psov. Našim psom privoščimo najboljši in njim primeren način vzgoje in učenja. Velik povdarek naše šole pa temelji na prevzgoji vodnikov. Le-tako lahko uspešno vzpostavijo pravo komunikacijo in lažje razumejo svoje kosmatince.

Več o statuta kinološkega društva Duplica si lahko preberete v statutu KD.