Kinološko društvo Duplica

 info@kd-duplica.net
 info@kd-duplica.net

AGILITY je primeren tako za mlade kot odrasle pse. Priporočljivo je, da imata vodnik in pes že nekaj izkušenj s poslušnostjo, oz. poznata osnove poslušnosti, da se pes odzove na klic, sledi vodniku in želi sodelovati z njim.


V agility šolo se lahko vključijo tako mladi kot starejši psi. Tudi pasma ni omejitev, vendar se moramo zavedati, da večje pasme (npr. bernardinci, doge) ne bodo morale premagati vseh agility ovir, oz. jim bo to povzročalo težave.

To disciplino zelo priporočamo psom, ki imajo veliko energije, so agilni in jim dnevni sprehodi ne predstavljajo nobenega izziva več. Z agilityjem bo pes pokuril odvečno energijo, pridobil bo večje motorične sposobnosti in spretnosti, se psihično zaposlil, sodeloval z vodnikom in tako bosta skupaj ustvarjala pravo harmonijo na tačkah… Na koncu agility treninga bo rezultat utrujen pes in zadovoljen vodnik.

Kaj se naučite v agility šoli

  • učenja motorike in premagovanja različnih ovir (palisada, slalom, preskoki, most, tuneli…)
  • gibanja po parkurju
  • izvajanja vaj ob motnjah
  • vodenja na daljavo

Kako in kdaj poteka agility šola

 

Agility šola poteka 1x na teden v popoldanskem času. Delo poteka na poligonu kjer se postavijo različne ovire (palisada, slalom, tunel, preskoki… t.i. parkur).

Glede na stopnjo znanja, izkušenosti in zmožnosti se parkur in ovire prilagodijo za vsakega tečajnika posebej.

Imamo 10 srečanj po 1 uro. Tečajniki, ki osvojijo vse veščine premagovanja ovir se lahko udeležijo tudi agility tekmovanj, ki potekajo po Sloveniji in tujini.

Agility šola poteka skozi celo leto.